13 Mart 2012 Salı

Geçmişten günümüze; Oyun ve Eğlence


Geçmişten günümüze bir çok oyun ve eğlence türü ve çeşidi ortaya çıkmıştır.Bunlardan özellikle bilgisayar ve teknolojiye yönelik kısımlarından biraz bahsedelim. Oyun alet ve makineleri; geçmişte televizyon atarileri, jeton ile çalışan eğlence aletleri (oyun vb.) el atarileri, gibi çeşitli aletlerle insanları eğlendirmeye yönelik yapılmış makineler şeklinde karşımıza çıkmıştır. Ancak zamanla bu aletler de gelişen teknolojiye ayak uyduramayarak yerini ps (plastation) serisine bırakmış ve bunlar seriler halinde 1,2,3. Şeklinde aşama aşama geliştirilmiş, jetonlu oyun aletlerinin yerini 3 boyutlu, lüks, daha modern aletler almıştır. Özellikle bilgisayar oyunları hızlı bir şekilde gelişerek hemen hemen her kategoride oyunlar piyasaya çıkartılarak oyun, önemli bir sektör haline gelerek belirli bir kitleye maddi kazanç sağlamaıştır. Bu sektörde alan, satan, üreten, dağıtan kişilerin hepsi para kazanmaktadır.

Hatta teknoloji daha da gelişerek harekete duyarlı bir çok oyun sistemi ve aleti geliştirilerek insanoğlunun nasıl kendini geliştirebildiği ve teknolojide hiçbir şey’in belirli bir sonu olmadığı anlaşılmıştır. Oyunlar internetin gelişmesi ile birlikle internet ağları üzerinden online olarak uzaktaki kişilerin aynı oyunda buluşmasını sağlamış, karşıdakinin canlı bir insan olduğunu bilmek de oyunun zevkini ve eğlencesini kat kat arttırmıştır ve arkadaş gruplarının birlikte eğlenceli vakitler geçirebilecekleri ortamlar oluşmuştur.

Ayrıca gelişen telefon teknolojisi ile android gibi yazılımlar gelişmiş telefon oyunları da bu sektöre dahil edilmiştir. Bunun yanında birçok zararlı alışkanlığı birlikte getirmiştir. Piyasaya orijinal olarak sürülen oyun cd’lerinin kopyalanarak çok ucuz fiyatlardan satılmaya başlanması, özellikle küçük yaştaki çocukların oyun bağımlısı olması ve psikolojik olarak gerçek ile oyunu birbirinden ayıramaması gibi bir çok olumsuzluğu beraberinde getirmiştir. Yapmamız gereken boş zamanlarımızı ve arkadaşlarımız ile eğlenceli vakitler geçirmek için bu tür eğlence aletlerini kullanırken yapmamız gereken sorumluluklarımızı aksatmamamız ve kendimizi bu tür sanal öğelere fazla kaptırmamamızdır. Özgün alem.

1 yorum:

  1. Bloğunuz gerçekten çok güzelmiş.Kahve makinesi kiralama firması olarak takipteyiz,başarılar dileriz.

    YanıtlaSil