13 Mart 2012 Salı

Android sistem


Android, günümüzün oldukça popüler bir mobil işletim sistemlerinden birisi. Tabi Android'in böyle olmasının en büyük etkenlerinden birisi kullanıcılara sunduğu imkanlar. Sizlere bu yazımızda bu imkanlardan olan Android uygulamalarından bahsedeceğiz.

Android uygulamaları ile cep telefonumuz ile birçok işi rahatlıkla yapabilmekteyiz. Bazı örnekler vermek gerekirse e-mail atmak, film izlemek (HD kalitesi bile izlenebilir), Tv izlemek, müzik indirmek, pdf word exel gibi dosyalarınızı düzenlemek gibi birçok örneklerle yazımızı doldurabiliriz. Hatta bazı uygulamaları ile kalp atışlarınızı bile ölçebiliyorsunuz. Tabi ki bu Android uygulamalar bizim için yeri geldiğinde çok iyi birer yardımcı olmakta.

Peki neden Android uygulamaları bu kadar çok tutuluyor diye düşünen arkadaşlar olabilir. Bunun sebebini sizlere kısa cümlelerle anlatmaya çalışacağım. Android en çok uygulamalaya sahip marketine sahip. Bu marketin bu kadar uygulamaya sahip olmasının en büyük özelliği ise neredeyse tüm Android kullanıcıların kendi geliştirdikleri uygulamaları burada yayımlamaları. Tabi şunu da belirtmek isteriz ki mobil işletim sistemleri arasında en çok ücretsiz uygulama Android'e aittir. Ayrıca Android'in açık kaynak kodlu olması sayesinde birçok özelliğini kendinize göre düzenleyebiliyorsunuz. Tabi bunu yapmanız için de yazılım bilgisine ihtiyacınız bulunmakta. Ayrıca Android'inizi Root yapmanız gerekmekte.

Umuyoruz ki bu yazımızda sizlere Android hakkında kısa bir bilgi aşılamış olmuşuzdur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder